AZ NFT MINT MŰVÉSZET

NFT ART

Tartalom

Mi az a Non-fungible token (NFT)?

A nem helyettesíthető tokenek (NFT) olyan titkosítási eszközök a blokkláncon , amelyek egyedi azonosító kódokkal és metaadatokkal rendelkeznek, amelyek megkülönböztetik őket egymástól.

BEMELEGÍTŐ AZ NFT-khez

NFT szabványok röviden

Az Ethereum token szabványok az „ERC” (Ethereum Request for Comments) rövidítéssel kezdődnek.

NFT-k fajtái

PFP-k és avatárok

(PFPs and Avatars)

A PFP vagy az NFT avatar tulajdonosai szabadon használhatják azokat saját közösségi média profiljaikon, leggyakrabban digitális flexként.

Egy az egyben (1/1) műalkotás

(One-of-one (1/1) artwork)

“Egy adott időpontban csak egy személy birtokolhatja a darabot, ami eleve nagyobb értéket ad neki a nyílt piacon.”

Generatív művészet

(Generative art)

“Generatív algoritmus vagy mesterséges intelligencia (AI) hozták létre, néhány fizikai robot által készített alkotás is ide tartozik”

Gyűjtemény

(Collectibles)

NFT-gyűjteményeknek is különböző fokú ritkasága lehet, és így értéke is. Ez vonzóvá teszi őket a rajongók és a gyűjtők számára

Fényképészeti NFT-k

(Photography NFTs)

Mivel az NFT-k ezen szegmense folyamatosan növekszik, várhatóan több alkotó fogja a fotózást más kreatív tudományágakkal kombinálni, hogy felfedezze a térben korábban fel nem tárt kreatív területet.

Zenei NFT-k

(Music NFTs)

A zenei NFT egy zenemű, például egy dal, album vagy akár egy zenei videó tokenizált változata.

Gamified NFT-k

(Gamified NFTs)

A játékosok olyan játékon belüli eszközöket birtokolhatnak, mint a skinek, fegyverek, digitális kiegészítők, karakterek és virtuális föld a metaverzumban, és kereskedhetnek ezekkel.

A 8 legjobb NFT-piac művészeknek 2022-ben

TOP Művészek

Play Video

Merge by Pak holds the title of the most expensive NFT collection ever.

Total NFT Value: $430,444,627.84 | NFTs Sold: 66,320
Highest Sale: $49,843,557.40 | Average Sale Price: $6,490.42

Pak | Notable Works: Merge

A lista első helyén a híres és névtelen NFT-művész, Pak, korábban Murat Pak áll. A művész, aki egyes vélemények szerint valójában egy csapat, nem pedig egy ember, évek óta tevékenykedik a digitális művészeti térben. Ennek ellenére Pak ismertsége az egekbe szökött, mióta belépett az NFT terébe. Ami azt illeti, Pak az NFT művésze a valaha volt legdrágább NFT kollekció mögött. Valójában a Pak's Merge kollekciója tavaly híresen elkelt a Nifty Gateway-en, hihetetlen 91,8 millió dollárért.

Everydays: The First 5000 Days by Beeple

Total NFT Value:$176,201,356.04 | NFTs Sold:1,351
Highest Sale:$69,346,250.00 | Average Sale Price: $130,422.91

Beeple | Notable Works: Everydays: The First 5000 Days

Noha Beeple a második helyen állhat ezen a listán, nagyon erős érve van a világ leghíresebb NFT-művészeként. Természetesen ez azért van, mert ő az egyetlen művész, aki a legtöbb elismerést kapja azért, hogy az NFT-ket a fősodorba hozza. Az biztos, hogy az Everyday: The First 5000 Days mérföldkőnek számító eladása világszerte a címlapokra került, amikor 2021 márciusában 69,3 millió dollárért kelt el.
Az Everydayt lehetővé tevő termékeny munkamorálhoz igazodva a Beeple továbbra is megerősíti helyét az egyik leghíresebb és legelismertebb NFT-művészként.

Fidenza #612 by Tyler Hobbs

Total NFT Value:$116,585,360.91 | NFTs Sold:1,012
Highest Sale:$196,406.55 | Average Sale Price: $115,202.93

Tyler Hobbs | Notable Works: Fidenza, Incomplete Control

Tyler Hobbs a harmadik a listán, és az első a hat Art Blocks művész közül itt. A Fidenza NFT sorozatról leghíresebb Hobbs a generatív blokklánc művészet egyik legjobb művésze. A Hobbs jellegzetes stílusa, amely különböző színű blokkokat tartalmaz törtfehér háttér előtt. Nevezetesen, a Hobbs Incomplete Control kollekciója elkelt, mielőtt a művészetet felfedték volna! A 100 NFT kollekció több mint 7 millió dollárért kelt el, és ez a híres NFT művész eddigi legdrágább kollekciója.

Ringers #109 by Dmitri Cherniak

Total NFT Value:$98,319,885.49 | NFTs Sold:875
Highest Sale:$2,682,000.00 | Average Sale Price: $112,365.58

Dmitri Cherniak | Notable Works: Ringers

Annak ellenére, hogy a listán a legkevesebb NFT-t adták el, Dmitri Cherniak híres NFT-művei elég magasan keltek el ahhoz, hogy még mindig az első ötben szerepeljen. Az NFT művész leginkább Ringers generatív művészeti gyűjteményéről ismert, szintén az Art Blocks platformon. Munkái általában a geometriai formákra összpontosítanak, egyes kollekciók élénk színeket, mások fekete-fehéreket tartalmaznak. Az NFT-eladások mellett, amelyek Cherniak híressé tették, a művész néhány innovatív kísérletéről is jól ismert.

Right-click and Save As guy by XCOPY

Total NFT Value:$90,024,872.89 | NFTs Sold:9,543
Highest Sale:$4,896,324.40 | Average Sale Price: $9,433.60

XCOPY | Notable Works: Right-click and Save As guy, All Time High In The City

Az első öt helyezett az NFT közösség kedvence, az XCOPY. A listán szereplő összes művészhez hasonlóan az anonim XCOPY is már jóval az NFT megjelenése előtt a digitális művészetben vágta a fogát. Figyelemre méltó, hogy a művész gyűjtőkörében van néhány jelentős NFT-befolyásoló, köztük a Cozomo de’ Medici és a Punk 6529. Az XCOPY munkái általában szinte lidérces témát követnek, koponyákkal és villogó világítással. Legutóbb a híres NFT művész a Nifty Gateway, Max Pain nyílt kiadású kollekciójának címoldalára került. A gyűjtemény észbontó 23 millió dollárt hozott mindössze 10 perc alatt.

Meridian #738 by Matt DesLauriers

Total NFT Value:$54,958,643.33 | NFTs Sold: 2,070
Highest Sale:$36,963.58 | Average Sale Price: $26,550.07

Matt DesLauriers | Notable Works: Meridian

Matt DesLauriers egy másik NFT-művész, aki az Art Blocks platform legjobbjait képviseli. Míg a leghíresebb generatív NFT művészetek nagy része elvontabb formát ölt, DesLauriers munkája más. Ez azt jelenti, hogy általában sok különböző színvonást tartalmaz a tájképek 2D és 3D megjelenítéséhez.

Queen of Silence #3/5 by Hackatao

Total NFT Value:$42,079,970.32 | NFTs Sold: 9,184
Highest Sale: $932,285.00 | Average Sale Price: $4,581.88

Hackatao | Notable Works:

A listán kissé egyedülálló Hackatao lehet, hogy olyan híres fizikai munkájukról, mint egy NFT-művész. Művésznevük a „hack” és a „Tao” szavakból ered. Ez képviseli művészetük főbb felfedezéseit – beleásva magát a dolgokba, hogy meglássuk, mi rejlik benne, valamint a kettősség és az egyensúly érzését. A Hackatao NFT-jei gyakran mutatnak be női karakterek kifejező és élénk illusztrációit. Ráadásul a híres művész alkotásai gyakran a társadalom, a környezet, az emberiség és a kriptográfia fő kérdéseivel foglalkoznak.

Chromie Squiggle #6790 by Snowfro

Total NFT Value: $37,746,808.69 | NFTs Sold: 3,054
Highest Sale: $12,359.79 | Average Sale Price: $12,359.79

Snowfro | Notable Works: Chromie Squiggles, Founder of Art Blocks

Snowfro nemcsak arról híres, hogy alapítója az Art Blocks generatív NFT művészeti platformnak, hanem arról is, hogy megalkotta az ikonikus Chromie Squiggle-t, amely az Art Blocks de facto logója lett. Ahogy az Art Blocks NFT művészeinek dominanciája ezen a listán mutatja, Snowfro befolyása az NFT művészet területén messze túlmutat saját munkáin.

Geometry Runners #0 by Rich Lord

Total NFT Value: $30,364,325.04 | NFTs Sold:1,423
Highest Sale: $28,000.07 | Average Sale Price: $21,338.25

Rich Lord | Geometry Runners

A Rich Lord egy másik NFT-művész, amely az Art Blocks platformon végzett munkáiról híres. Lord legnépszerűbb alkotásai a Geometry Runners kollekcióból származnak. Ezek az NFT-k animált geometriai alakzatokat tartalmaznak, amelyek különféle felületeken „sétálnak”. A kollekció színei NFT-nként változnak, de általában tompítottabbak, és csak néhány jelenik meg az egyes műalkotásokban. Lord ennek ellenére hatalmas skálát mutat munkáiban, amint azt az Octo Garden kollekció is mutatja, amely az Art Blocks Factory nem kurált Factory részlegéből származik.

Fragments of an Infinite Field #353 by Monica Rizzolli

Total NFT Value: $29,972,304.82 | NFTs Sold: 1,026
Highest Sale: $29,268.07 | Average Sale Price: $29,212.77

Monica Rizzolli | Notable Works: Fragments of An Infinite Field

Végül, de nem utolsósorban Monica Rizzolli. Nem meglepő, hogy a tízes lista többi részét figyelembe véve Rizzoli leghíresebb munkái is az Art Blocks Curated platformon keresztül érkeztek. Rizzolli feltűnő generatív művészete a színek elbűvölő keverékét használja, hogy az absztraktot a természeti világ formáival vegyítse. Ahogy eladási adatai is mutatják, a brazil művésznő minden bizonnyal az egyik legjobb művész, aki lenyűgöző generatív művészetet alkot.

Mitől jó egy NFT-művész?

Ha a digitális művészeti NFT-kről van szó, a lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok. Az emberek már legalább 50 000 éve alkotnak művészetet, de a kriptoművészet ezt új dimenzióba hozza. A digitális művészet új módokat ad arra, hogy kifejezzük magunkat egy friss, izgalmas médiumon keresztül. Az új és közkedvelt NFT-művészek közül sokan kísérleteznek ezzel az új művészeti formával, de jelenleg csak néhány művész szárnyal ebben a térben.

Mi kell ahhoz, hogy megragadja a közönség figyelmét a digitális művészeti NFT-k világában? Néhány sikeresebb NFT-művésznek van néhány közös pontja a feltörekvő NFT-alkotókkal, többek között:

  1. Egy helyet fogal el egy egyedi művészeti résben
  2. Jelentős közösségi média követéssel rendelkezik
  3. Impresszív digitális művészeti NFT-ket értékesít
  4. Aktív jelenlét és tevékenység az NFT közösségben
  5. Az NFT-k olyan népszerű platformokon mintelhetőek, mint például az OpenSea

Egyes digitális művészeti NFT-k képzőművészeti hangulatúak, míg mások gyűjthetőbb „Pokémon” minőséget képviselnek; minden típusnak vannak rajongói és követői.

Amint azt, ezek a top NFT-művészek bebizonyították, az NFT-k új módokat kínálnak a művészeknek a rajongóikkal való kapcsolatteremtésre, valamint a kriptográfiai térben való részesedés megszerzésére.
Bár a digitális művészet még mindig feltörekvő művészeti forma, új és izgalmas lehetőségeket kínál mindenféle művész számára.
Tartsa szemmel a digitális művészeti NFT tereket és a népszerű NFT művészeket, hogy lássa, milyen fejlesztések következnek ezen a fontos és gyorsan bővülő területen!

A TOP MŰVÉSZEK AKIKET ÉRDEMES KÖVETNI

Kattints a művészek nevére tőbb infóért.

Beeple vagy Mike Winkelmann napjaink egyik leghíresebb NFT művésze. Munkái közé tartozik egy mára híres NFT-kollázs, az Everydays: the First 5000 Days, amely elképesztő 69 millió dollárért kelt el. A darab elkészítése 13 évig tartott, és 5000 digitális képet tartalmaz, amelyek elkészítése és közzététele egy teljes évbe telt.

Digitális művészetében minden megtalálható a hóbortos óriáslegyektől a gladiátor Mike Pence-figura körül – egy bólintással a 2020-as amerikai alelnöki vitára – az egyszerű, de lenyűgöző pixeles Mona Lisáig. Az egyre inkább összekapcsolódó világban az olyan vezető NFT művészek, mint Winkelmann, provokálják, ingerlik, irritálják és kapcsolatba lépnek közönségével, olyan alkotásokat készítve, amelyek egyszerre relevánsak és időtlenek.

Pak egy névtelen művész, korábban Murat Pak néven ismerték. Az egyik legismertebb NFT művészként Pak több mint két évtizede van a tervezés, kódolás, programozás, technológia, design és digitális művészet területén. Pak talán a legismertebb arról, hogy megalkotott egy Archillecte-et, hogy átfésülje az interneten a képeket, amelyeket megoszthat a különféle közösségi média platformokon, például az Instagramon és a Facebookon. Az Archillect az „archívum” és az „intellect” szavak portréja, jelezve azt az AI-algoritmust, amely a feedben megosztandó képeket válogatja össze. A bejegyzéseket művészi robotokon keresztül széles körben osztják meg, virtuális hangulattáblaként.

Pak nemcsak készített egy Archillect-et, hogy megossza mások képeit, hanem saját művészetét is megalkotta. 2020 elején Pak kiadta a Cloud Monument Dark nevű NFT-t, amelyet később 3,5 ETH-ért (vagyis akkoriban 788 dollárért) adtak el. Ezután kiadott egy gyűjteményt, amelyet a SuperRare sorozat és a Project X részeként vertek, és 13 NFT-t kínált, amelyek mindössze 24 órán keresztül voltak elérhetők, ami a kriptoművészet ma már általános gyakorlata.

Az egyik legígéretesebb NFT-művész, Pak nemrégiben elindította a Sotheby’s Metaverse nevű digitális művészeti platformot, amelyet NFT-k értékesítésére és gondozására terveztek. Ezenkívül elindította a Merge kollekció értékesítését a Nifty Gateway platformon keresztül. A Merge csak egy rövid ideig volt elérhető 2021 decemberében, amely alatt a gyűjtők annyi tömegegységet vásárolhattak, amennyit csak akartak. Közel 92 millió dolláros árbevétel realizálódott.

Justin Blau azon kevés legjobb NFT-művészek egyikeként, akik erős zenei háttérrel rendelkeznek, egy vegasi DJ és producer, aki ismertebb nevén 3LAU (ejtsd: „blau”). Bár pénzügyi háttere van, előadói munkája ma felkelti a figyelmet, és a híres NFT-művészek világába tereli. A 3LAU ihletet a Wu-Tang Clan Once Upon a Time in Shaolin című hetedik albumából merített, amelyet egyetlen licitálónak adtak ki és aukcióra bocsátottak. Az albumot állítólag 2 millió dollárért vásárolták meg, és 2013-ig csak privátban lehetett játszani – nem pedig kereskedelmi forgalomba –.

A 3LAU a „Waveform” című dallal vetette rá magát erre a koncepcióra, amelyet NFT-ként aukcióra bocsátott a Christie’s és az OpenSea együttműködésében. A vásárlóé lesz az egyetlen elérhető példány, de szabadon használhatja a dalt, ahogy jónak látja. Más szóval, ellentétben a Once Upon a Time in Shaolin tulajdonosával, a „Waveform” tulajdonosának nincsenek korlátozásai, és tetszés szerint használhatja. A 3LAU hatása az NFT-k és a zeneipar találkozásánál talán az OMF, az első blokklánc-alapú zenei fesztivál elindításakor volt a legszembetűnőbb.

Egykor „a legdrágább élő kanadai művésznek” nevezték, miután eladta első NFT-jét, a Replicatort 4,1 millió dollárért, Mad Dog Jones bekerült a világ 10 legkelendőbb NFT-művésze közé. Stílusát leginkább úgy lehetne leírni, hogy animált cyberpunk világ találkozik japánnal, és talán ez a legjellegzetesebb a mai NFT-térben. A Replicator képes (ahogy a neve is sugallja) 28 naponként replikálni vagy új és egyedi NFT-ket generálni.

Az első 24 órában, amikor a Replicator az aukciós blokkon szerepelt, a licit 2,4 millió dollárra emelkedett. Egyetlen műalkotás helyett a Replicator egyedülálló „NFT-élmény, amely hét egyedi műalkotásgenerációt tartalmaz”. Ha a tulajdonos elad egy NFT-t az első generációból, minden következő replikáns átkerül a következő új vevőhöz.

A New York-i székhelyű All Seeing Seneca a Rhode Island School of Design-on (RISD) végzett. Érzékelteti a ragyogó színeket, a szeszélyes dizájnt és az élénk mozgást. All Seeing Seneca az egyik legrangosabb formatervezési elismerést, a Silver Cube-ot kapta az Art Directors Clubtól, és olyan nagy nevekkel végzett munkáiról ismert, mint a Banana Republic, a The New York Times és az NPR. Ennek eredményeként a közelmúltban az egyik leghíresebb NFT művész lett Bored Ape Yacht Club kollekciójának köszönhetően.

All Seeing Seneca számos projektben működött közre, legutóbb például a Bored Ape Yacht Club NFT-vel. Első öt darabból álló NFT-kollekciója december elején debütált az Art Basel Miamiban és 100 000 dollár nettó eladást ért el, míg a BAYC NFT-k a Sotheby’s-nél 24 millió dollárért keltek el. Ezek a művek végül az egyik legismertebb NFT-művésszé tették. All Seeing Seneca készítette a majmok tervét és rajzait, amelyeket a Sotheby’s és a Christie’s árusít, és ezeknek az NFT-knek a másodlagos eladásai hamarosan elérik az 1 milliárd dollárt.

A duó Matt és John a népszerű NFT művészek a Larva Labs mögött. A Larva Labs a kísérleti projektek széles skálájának otthona, beleértve a nagyszabású webes infrastruktúrát és a genomikai elemző szoftvereket, mely egy éjszakai hackathonon alakult. Legismertebb projektjük, a CryptoPunks egyben az egyik legnépszerűbb NFT-projekt is, több mint 550 millió dollár bevételt realizál az élettartama alatt. Matt és John nem elégszik meg azzal, hogy a babérjaikon pihenjenek, a közelmúltban bemutatták az általuk The Meebits nevű új projektet, amely 20 000 háromdimenziós karaktert tartalmaz, amelyekkel az Ethereum blokkláncon keresztül lehet kereskedni.

Rendszeresen jelennek meg új kriptoművészeti projektek, de kevesen ragadták meg a vásárlók fantáziáját és lendületét, mint a CryptoPunks projekt. Az előrejelzések szerint a Meebits ára több tízmillió dollárra tehető.

A VaynerX alapítója és elnöke, Gary Vaynerchuk talán jobban jellemezhető látnokként. „GaryVee”, ahogyan ismerik, gyakran gyorsan észreveszi az üzleti élet és a kultúra trendjeit, és segít az előrelátó egyéneknek jobban megérteni a jelenlegi trendek piacokra és fogyasztói magatartásra gyakorolt ​​szélesebb körű következményeit és lehetséges hatásait. Az NFT-ipar egyik legbefolyásosabb embere, Gary Vaynerchuk új és izgalmas helyekre vitte az NFT-ket, és minden bizonnyal kiérdemelte a helyét a legjobb NFT-művészek listáján.

Bár GaryVee egy angyal befektető, aki jelentős mértékben támogatott olyan jól ismert technológiai cégeket, mint a Venmo, a Snapchat és az Uber, ismertebb lehet a VeeFriends nevű NFT-kollekcióról, amely a kreativitás és a közösségi érzés köré épült. A VeeFriends NFT tulajdonjog hozzáférést biztosít a VeeFriends közösséghez és a VeeConhoz. Minden VeeFriend üzeneteket és jelentéseket hordoz, és metaadatokat tartalmaz a láncon belüli médiatárolóval. Az egyes VeeFriend NFT-ekhez tartozó okos szerződés lényegében az a kulcs, amely hozzáférést biztosít Gary világához.

A Cool Cats egy Ethereum-alapú NFT-gyűjtemény, amelyet „blue-chip” projektnek tekintenek. Az első generáció 9999 macskára korlátozódik, amelyeket véletlenszerűen összeállítottak több mint 300 000 különböző tulajdonság kombinációjából, amelyek magukban foglalják a testet, az arcot, a kalapot és a ruházatot. Az NFT-tulajdonosok hozzáférést kapnak a közösséghez, véletlenszerű airdroppok-hoz és jövőbeli eseményekhez, valamint szabad hozzáférést kapnak saját NFT-jeik használatához.

A clon ismert művész a Cool Cats álnéven bejegyzett ötletgazdája, valamint az illusztrátor. Amellett, hogy a Cool Cats későbbi generációit is készíti, Clon olyan tagokból álló csapattal dolgozik együtt, mint xtremetom,  Lynqoid és ELU, hogy új projekteket dolgozzanak ki, beleértve a játéklehetőségeket is.

Az egyik közelmúltbeli bejelentés tartalmazza a $MILK tokent, amelyet a Cool Cats ökoszisztémán belül a Cool Cats metaverzumának valutájaként használnak majd, ahol a Cool Cats képes kapcsolatba lépni egymással, vásárolni és megváltoztatni a környezetét.

Az éteri tájak, az élénk színek és a futurisztikus dizájn jellemzi Blake Kathryn műveit. A Los Angeles-i székhelyű Kathryn élénk palettákkal dolgozik, hogy szürrealista műveket hozzon létre. Együttműködött néhány nagy névvel, köztük Fendivel, Jimmy Choo-val és Lil Nas X-szel. Legnépszerűbb NFT-művei közül néhány a zenei és divatipar körül forog, de leginkább az álomvilággal és a természeti témákkal dolgozik.

A Lil Nas X „Panini” című animációs vizualizálója talán a legismertebb munkája, és szerepelt a CRYPTO TITS NFT-gyűjteményben.

Az argentin származású művész, José Delbo 16 éves korában kezdte publikálni műveit. Delbo az Egyesült Államokba költözött, ahol a westernek és a klasszikus tévéműsorok, például a The Lone Ranger ihlették meg. Az 1970-es években nemcsak a televízióban kezdett elmerülni, hanem a képregényekben is, sci-fivel, rajzfilmekkel és szuperhősökkel egészítette ki szenvedélyeinek egyre növekvő listáját.

Soha nem ülhet a babérjain, Delbo ma is folyamatosan fejlődik. 2020-ban kiadta első digitális művészeti NFT-jét. A Halál című eredeti képregény valami új és izgalmas kezdete volt Delbo számára. Azóta továbbra is lélegzetelállító digitális műveket és NFT-ket alkot, így könnyedén az egyik legjobb NFT-művész, aki képes megragadni rajongói figyelmét.

Mint a digitális tér sok más vezető NFT-művésze, a „Hackatao” is egy portmanteau. A „hack” a bőr alatti dolgok felfedezésének örömére utal. A „tao” a kreatív dinamikus egyensúly jin-jangjára utal, mivel Hackatao kreatív duó, nem pedig egyetlen művész.

A Hackatao egyedi stílussal rendelkezik. Egy csapat, amely kijátssza egymás erősségeit, és a másik gyenge pontjaival dolgozik, így könnyen bekerültek a mai NFT-művészek legjobbjai közé. Digitális művészeti NFT-jeik színes örvényei, részletgazdag motívumai és általános graffitiszerű érzései harmonikusak és tökéletesen illeszkednek a kriptográfiai térbe. Mindegyik darab kommentárt kínál a modern világunk különböző problémáinak különböző aspektusaihoz, a környezettől a politikáig.

Ne hagyd, hogy a rágógumi színei megtévesszenek: XCOPY digitális művészeti NFT-je durva, sötét és disztópikus, a villogó képek pedig váratlanul elkaphatnak. A darabok átlagosan 7200 dollárba kerülnek, de XCOPY legdrágább eladása körülbelül 4 millió dollárt tett ki. A „Some Asshole” címet viselő portré egy öltönyt és nyakkendőt viselő karaktert ábrázol rikító vörös háttér előtt.

XCOPY székhelye Londonban található és jelenleg több mint 43 millió dollár értékű, rengeteg műalkotással rendelkezik.

Ennek a 18 éves művésznek több mint 100 000 követője van a közösségi médiában, és több mint 3189 darab NFT-t adott el. Ragyogó, szemet gyönyörködtető, pop-szürrealista stílusa van, amely a gyermekek kollázsművészetét juttatja eszünkbe, de nagyon határozott felnőttkori éllel.

A seattle-i székhelyű FEWOCiOUS (született: Victor Langlois) 13 éves kora óta alkot és végül akkor érte el az első áttörést, amikor 17 évesen eladta első festményét. Digitális NFT-művészetét úgy tervezték, hogy tükrözze a szívét, és ha NFT drop-jait nem is, de a személyiségét imádja a közönség, így az egyik legnépszerűbb NFT-művész. Munkái jelenleg valamivel több mint 17 millió dollárt keresnek évente, ami nem rossz, ha más vezető NFT-művészekkel hasonlítjuk össze.

Trevor Jonest ott találod, ahol a művészet és a technológia ütközik. Trevor-t már 2017 óta lenyűgőzte a kriptotechnológia, amikor megvásárolta az első Bitcoin-ját. Legkorábbi alkotásai vászonra készültek, de azóta együttműködött az iparág néhány vezető NFT-művészével, köztük José Delbóval és több mint 5200 műalkotást készített, melyek átlagosan több mint 4000 dollárért keltek el. Mára az egyik legnépszerűbb NFT-művész lett, és jelenleg egy nagyobb projekten dolgozik, amely festményeket és NFT-ket foglal magában.

Robbie Barrat, aki VideoDrome néven alkot, 41 digitális művészeti NFT darabot adott el, mindegyik átlagos ára hihetetlen 331 264 dollár. Valójában Barrat a 10. helyen áll minden idők eladásaiban, ha az NFT-kről van szó. AI által generált tájfestményei 1 336 187,70 dollárt gyűjtöttek össze. A VideoDrome darabjai nagyon áhítottak – különösen azért, mert jelenleg nem gyárt NFT-ket, tekintettel a piac spekulatív jellegére. Ennek ellenére továbbra is ő az egyik legjobb NFT-művész.

New York egyik legjobb NFT-művészeként WhIsBe az “utcai művész” hírnevet szerezte meg magának a galériaművészet és az NFT-k világában. Álneve a „What Is Beauty” rövidítése, és csak egy pillantást vet a megközelítésére. A New York-i School of Visual Arts diplomával felfegyverkezve, WhIsBe számos saját digitális művészeti NFT-technikát fejlesztett ki, amelyeket erősen Andy Warhol és Jean-Michel Basquiat inspirált és amelyeket a modern közönség számára finomítottak. Az ikonikus Vandal Gummy Bear NFT-sorozata színekkel és textúrákkal játszik, és több mint 1650 NFT-t adott el, eladásonként átlagosan több mint 4500 dollárért. A legtöbb bevételt hozó darabon egy ketrecbe zárt arany gumimaci csontváz szerepelt, melynek ára 1 000 000 dollár volt. Kreatív megközelítése révén helyet kapott a legjobb NFT-művészek listáján.

Mike Parisella bostoni digitális kollázsművész, aki eddig 6790 NFT műalkotást adott el. Míg munkái különféle, gyakran kényelmetlen és potenciálisan határokat feszegető témákat dolgoznak fel, több mint félmillió követőt gyűjtött össze a közösségi médiában. Slimesunday más ismert NFT művészekkel is együttműködött, mint például 3LAU-val, az SSX3LAU duóból. Együtt hozták létre a Gunky’s Uprising című filmet, amelyhez Parisella készítette el a 3LAU zenéjének látványvilágát. Legnagyobb példányszámban eladott önálló darabja a The Process, amely, ahogy a neve is sugallja, egy olyan alkotás, amely feltárja a kollázskészítő digitális művészeti NFT-k megközelítését.

A török-amerikai művész, Refik Anadol alkotásai gördülékenyek és elevenek, mozgásban és gazdag színekben. Digitális művészeti NFT-installációi mind az oregoni Portland Buildingben, mind a Charlotte Douglas nemzetközi repülőtéren megtalálhatók, és most a digitális világ egyik legjobb NFT-művészeként tartják számon. Eddig 536 NFT-t adott el, egyenként átlagosan valamivel több mint 16 768 dollárért. A legtöbbet kereső darabját, a Machine Hallucinations című nyolc animációból álló sorozatát a hongkongi Sotheby’s-en keresztül körülbelül 5 millió dollárért adták el.

Micah Johnson korábbi Major League Baseball játékos, ma pedig az egyik leghíresebb NFT-művész – valamint a listánk egyik legjobb NFT-művésze. A kulcsfontosságú Aku: The Moon God egy sor digitális képet tartalmaz egy fiatal fiúval, űrhajós sapkában és tornacipőben. Munkájának bemutatása óta Johnson 1534 darabot adott el, egyenként átlagosan 2244 dollárért.

Johnson NFT munkája egyedülálló abban, hogy minden darabhoz tartozik egy fizikai megfelelője is, szobor formájában. A Vaultban, amely a legmagasabb eladási áraként több mint 996 800 dollárt ért el, szintén Aku található. Jelenleg az Art Angels Gallery egy szabályozott hőmérsékletű galériájában van karbantartva, ahol az NFT tulajdonosának kizárólagos hozzáférési jogai vannak, amelyek bármikor továbbértékesíthetők. Nemcsak az egyik leghíresebb NFT-művész, hanem az egyik legközösségibb művész is, Johnson azon munkálkodik, hogy olyan darabokat adjon vissza, amelyek az afro-amerikai közösségekben élő gyermekek oktatására való adományozást segítik elő.

Az álnevű Fvckrender a színes geometrikus építészeti művészetekre specializálódott. Legnagyobb példányszámban eladott munkája – „Self_Help//” címmel – egy emberi arcot ábrázol, amely átnyomja a folyékony fémet, ahogy a kezek felé nyúlnak. A művész úgy írja le a darabot, mint egy kísérletet az „agy újrahuzalozására”. Az általa kiadott 1970 digitális művészeti NFT egyenként átlagosan körülbelül 4541 dollárért kelt el, így az egyik legjobb NFT-művész.

Edward Snowden talán jobban ismert, mint egy bejelentő, de ő is létrehozott egy jelentős digitális művészeti NFT-t. Eddig csak egyetlen darabot adott el, de 8,8 millió dollárért ez elég értékes ahhoz, hogy a legsikeresebb NFT-művészek közé kerüljön. A Maradj szabadon című darabban Snowden arcának sziluettje, aláírása és bírósági ügyének mérföldkőnek számító döntése látható. Az aukció bevételét a Sajtószabadság Alapítvány kapta, így nemcsak híres NFT-művész lett, hanem jótékonykodó is.

A pókerező kutyák egy dolog. De elképzeltél-e valaha egy kerub küklopszot, amely a káosz bekeretezett portréi körül táncol – csápokkal, pixeles házakkal, ragasztóval és lábakkal? Money digitális kollázsai egy kicsit elragadóak, egy kicsit éteriek és sok hülyeség, így ő a legjobb jelölt a legjobb NFT-művészek listájára. Emellett darabonként átlagosan 4500 dollárt fizettek neki, így az egyik legnépszerűbb NFT-művész. 1580 művet adott el, amióta a piacon van, és még nem fejezte be. Money, aki a filmek, a játékok és a sci-fi nagy rajongója, új irányba akar lépni, más művészeket bevonva és együttműködve, és potenciálisan metaverzum avatarokkal bővítheti digitális művészeti NFT-jeit.

Dmitri Cherniak jól ismert név a kriptográfia világában, de nem újonc a művészeti világban. Két szenvedélyének összemosása logikusnak tűnik. Bár csak 17 NFT-t adott el, átlagos eladási ára 459 357 dollár, így a népszerű NFT-művészek listájára való felvétele egyszerű választás.

Művészete egyszerű, mégis mágneses érzettel bír, tiszta vonalakkal, alapszínekkel és gyengéd mozgással. Ez végső soron megkülönbözteti őt a szcéna többi élesebb és agresszívebb NFT-művészétől.

"ILYEN IS VAN"

NFT koncert

A rapperek, Snoop Dogg és Eminem előadják NFT-számukat, a „From the D 2 the LBC”-t az MTV Video Music Awards-on (VMA). A fellépés, augusztus 28-án 20 órakor volt, élőben az MTV-n. A cég együttműködött a BAYC alkotóival, a Yuga Labs-szal, hogy az előadást közvetlenül az Otherside-ról készítsék. Ez az első alkalom, hogy az MTV bevezette rendezvényébe a metaverzumot.

Play Video

Építsd meg a saját VR Művészeti Galériádat

A kiállítás névadója a fenséges mesterséges intelligencia adatszobra, a Nature Dreams több mint 300 millió, nyilvánosan elérhető természetfotót használ, amelyeket 2018 és 2021 között gyűjtöttek a Refik Anadol Stúdióban. Összességében ez a legnagyobb nyers természeti adatkészletet képviseli, amelyet valaha egy műalkotáshoz gyűjtöttek, és amelyet aztán egy GAN AI algoritmus betanításához használtak. Az így létrejött AI Data Painting olyan pigmenteket, formákat és mintákat tartalmaz, amelyeket a természettel társítunk, de csak álomként léteznek a gép elméjében. Mindegyik variáció lenyűgöző vizuális értelmezést tartalmaz, amelyek együttesen sokoldalúan tükrözik a technológia, az emberiség és a kultúra árnyalt kapcsolatát. A Google AI Quantum csapatának segítségével az Anadol hozzáférést kapott a világ egyik legkiemelkedőbb kvantumszámítástechnikai kutatási projektjéhez, amely lehetővé tette számára, hogy az AI által kiváltott látens teret egy kvantum-hipertérrel egyesítse és így egy alternatív valóságot spekuláljon a világ lencséjén keresztül.